Hallitus

Pia Kaulio, puheenjohtaja, kirjailijayhdistysvana(at)gmail.com

Aino Krohn, varapj, tiedottaja, kirjailijayhdistysvana(at)gmail.com / ainos.toimisto@gmail.com

Marja Toivio-Kaasinen, sihteeri kirjailijayhdistysvana(at)gmail.com

Helena Pulkkinen, rahastonhoitaja, kirjailijayhdistysvana(at)gmail.com

Annele Grönroos-Saikkala, kirjailijayhdistysvana(at)gmail.com

Maria Ilonen, kirjailijayhdistysvana(at)gmail.com

(Poista sähköpostiosoitteista sulkeet ja muuta at-merkki @-merkiksi.)

Pia Kaulio: Ajattelin pitkään olevani yksinpuurtaja. Ehkä en vain ollut kokenut hyvän ryhmän nostetta. Kirjoittajaryhmät toivat mieleeni lähinnä ainekirjoitustunnit ja tyhjän pään, kun mistään annetusta otsikosta ei ole mitään sanottavaa. Edelleenkään en ole mikään satutäti. Kirjoitan asiapitoisesti ja ytimekkäästi. Ryhmissä olen saanut vahvistusta omalle äänelleni ja ilmaisutavalleni. Luulin aina myös olevani boheemi ja kaukana perfektionistista. Juu ei: pilkun viilaamisessa energiani on loputon.

Aino Krohn: Kolmevuotiaana tein yhden elämäni tärkeimmistä oivalluksista: kirjaimista syntyy sanoja! Lukeisesta tuli ikioma, ihmeellinen kuplani. Paiskittuani hyvän tovin töita mainostoimistoissa copywriterina, konseptisuunnittelijana, plannerina ja luovana johtajana löysin kirjoittamisen lopulta myös vapauttavana harrastuksena, rakkaana sosiaalisena yhdistäjänä ja oman olemassaoloni uudenlaisena, jännittävänä jatkeena. Ja kas, kirjaimista syntyy vieläkin sanoja!

Marja Toivio-Kaasinen: Olen sosiaalinen ja tarvitsen ihmisiä ympärilleni. Kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa. Onneksi olen löytänyt kirjoittajakavereita niin Vanasta kuin aikanaan Orivedeltä. Se tunne, kun toinen ymmärtää hetkessä, mitä haluan sanoa. Kirjoittajat ovat yhteisö, johon kuulun.

Helena Pulkkinen: Kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat olleet tärkeä osa elämääni lapsesta asti. Erilaisten kirjoittajakurssien ja ryhmien myötä olen ymmärtänyt viiteryhmän merkityksen. Yhden viiteryhmän löysin ilokseni Vanan hallituksesta. Minun tavoitteeni on omalta osaltani rohkaista ihmisiä tarttumaan kynään ja löytämään ilmaisun vapaus. Pidetään se kynä liikkeessä, kuten Natalie Goldberg meitä viisaasti kehottaa!

Annele Grönroos-Saikkala: Kirjoittavien ja lukevien ihmisten kanssa riittää aina puhuttavaa. Vanassa saan jakaa, haaveilla, ideoida ja toteuttaa ideoita samanmielisten kanssa. On kivaa olla mukana tukemassa kirjoittamista niin harrastusmielessä kuin tositarkoituksella Hämeenlinnassa, josta seitsemän veljestäkin aapiskirjansa hankkivat. Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi harrastan vieraita kieliä ja flamencoa. Sekä kirjoittamisessa että tanssissa tunnen itseni kömpelöksi, mutta molemmissa kuuluu kopinaa, ¡olé!

Maria Ilonen: Kirjoituskursseilla kasvoin runotytöstä proosankirjoittajaksi ja löysin oman ääneni, uskalluksen ja luottamuksen seistä sanojeni takana. Kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat kulkeneet mukanani lapsesta asti. Viiteryhmien kautta olen ymmärtänyt omat vahvuuteni ja löytänyt keinoja kehittää itseäni ja ilmaisuani. Jokainen ihminen tarvitsee yhteisön, eikä kirjoittajankaan tarvitse keskustella vain kynänsä tai koneensa kanssa, kunhan kynä ja näppäimet kuitenkin liikkuvat.